De succesvolle transformatie van een stadskantoorpand naar 17 moderne appartementen en meerdere kantoorruimtes.

OPDRACHTGEVER

Zwaluw Groep

ARCHITECT

Zwaluw Groep

Dit project is een eye-catcher van de Zwaluw Groep. Het betreft een stadskantoorpand dat deels leegstond. Gezien de toplocatie midden in het centrum van de stad, diversiteit aan uitvalswegen, de hoeveelheid ruimte, de staat van het pand en stijging van de vraag naar koopwoningen in Alkmaar zag de Zwaluw Groep volop potentie. Na nauwkeurig onderzoek hebben wij besloten dit pand te willen kopen, met het plan om de leegstaande kantoorruimtes te transformeren naar in totaal 17 moderne appartementen, die uiteindelijk verkocht moeten worden. Dit wordt ook wel uitponding genoemd. Daarnaast wordt een deel van de kantoorruimtes behouden voor de bestaande huurders.

De rol van de Zwaluw Groep

Wij hebben zelf het initiatief genomen tot aankoop en het verbouwing van dit pand. Wij hebben informatie vergaard, zijn de onderhandelingen ondergaan en hebben veel samengewerkt met de gemeente om alle vergunningen, bouwplannen en procedures rond te krijgen en te finaliseren. Normaliter zoeken wij eerst huurders of kopers voor een pand dat wij willen aankopen en verbouwen.

Bijzonderheden

Omdat dit vastgoedproject zowel koopwoningen als kantoorruimtes om te huren betreft, hebben wij de afgelopen periode met veel disciplines te maken gehad. Een uitdaging hierin was het moeten verplaatsen en reorganiseren van de bestaande huurders. Zowel wij, als de huurders zijn tot op heden tevreden met de uitkomsten en oplossingen die wij samen hebben gerealiseerd.

Elsinga, J. / collectie Regionaal Archief Alkmaar / RAA011003418.

Zwaluw Groep

Maak van uw vastgoedtransformatie een succes.