Een prachtig rijksmonument uit 1901 welke van binnen volledig is gerenoveerd om plaats te bieden aan een heerlijk 2-laags appartement aan de Voordam in Alkmaar.

OPDRACHTGEVER

Zwaluw Groep

ARCHITECT

Zwaluw Groep

Een prachtig rijksmonument uit 1901 welke van binnen volledig is gerenoveerd om plaats te bieden aan een heerlijk 2-laags appartement met 4 kamers van bijna 100 m2 inclusief vide. De renovatie heeft geleid tot een ruim appartement met een moderne indeling, maar met behoud van authentieke uitstraling en details als de houten verhuiskatrol Het object is gelegen aan de Voordam in Alkmaar, in het bruisend hart van Alkmaar met uitzicht op de passerende bootjes in de gracht, de terrasjes op het Waagplein en de kaasmarkt.

De rol van de Zwaluw Groep

Wij hebben zelf het initiatief genomen tot aankoop en de grondige renovatie van dit monumentale pand. Wij hebben informatie vergaard, zijn de onderhandelingen ondergaan en hebben veel samengewerkt met de gemeente om alle vergunningen, bouwplannen en procedures rond te krijgen en te finaliseren. Doordat dit een rijksmonument betreft gelden er andere regels en bouweisen waaraan moet worden voldaan.

Bijzonderheden

Naast het feit dat het een grondige renovatie van een monumentaal pand was, diende het van oorsprong enkele woonrecht te worden gesplitst naar twee appartementsrechten, oprichting van vereniging van eigenaren.

Zwaluw Groep

Maak van uw vastgoedtransformatie een succes.